Kadir KARA - Müdür Yardımcısı

1967 yılında Rize ili Çayeli İlçesinde doğdu.

Ilk ve Ortaöğretimini Çataklıhoca ve 9 Mart İlkokulu,Çayeli İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünden  mezun oldu

İlk görev yeri Diyarbakır Eğil Merkez İlkokulu sınıf öğretmenliği ve Eğil İlçe Milli Eğitim Müdür vekilliği görevlerini yaptı.

Ümraniye Ahmet Yavuz İlkokulu sınıf öğretmenliği

Ümraniye lisesi Coğrafya öğretmenliği

Atakent Lisesi Coğrafya Öğretmenliği

Ümraniye İmam Hatip Lisesi Cografya Öğretmenliği

Erkut Soyak Lisesi Coğrafya Öğretmenliği

Asım Ülker Lisesi Müdür Yardımcılığı (1 yıl)

Çekmeköy Hüseyin Avni Sipahi T.M.L. Müdür Yardımcılığı (6 yıl)

Ataşehir Mehmet Rauf Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı  görevlerinde bulundu.(8 yıl)

Türk Eğitim Sendikası Ümraniye şube Başkanlığı,Türk Eğitim Sendikası 3 NO´lu şube (Beykoz,Üsküdar,Ümraniye,Şile)Kurucu Şube  Başkanlığı yaptı.4688 sayılı memur sendıka yasasının çıkmasınde emek harcadı.

Çaydef yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Kaçkar Gazetesi adlı bölgesel gazete kurarak  özellikle turizmin gelişmesinde katkı sağladı.

Eğitimle alakalı birçok hizmetiçi eğitim,kurs,seminer vs etkinliklere katıldı.

2 Temmuz 2019 tarihinden itibaren Üsküdar Çağribey Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 3 çocuğu vardır.